Thursday, March 31, 2011

kawan dan dialog

assalammualaikum.

aku takde kerja tadi, so aku pun adit la pic kat bawah ni, haha. aku busan!

sebenarnya tak ade ape pun, saje nak promote mber aku. hehehe. *dorang je takmau promote aku! huh*
so, tardaaa. heheh.
cik baju biru, wana
cik baju merah, fiza
cik tudung hitam, hirda
cik baju kuning, ima

cik kuat joget, beluncas
cik ahli silat, wani


hah! tu je la. the show is over. hehehehehe.




Thursday, March 24, 2011

dan bila aku berdansa. . . . .

assalammualaikum
kali ni aku nak post 1 bende yang aku rasa memang jadi kenangan bagi aku. tapi aku tak taw la nak kata ni kenangan indah atau kenangan memalukan atau ape2 je lah. tapi kalau aku ingat balik bende ni, aku bole ketawa sorang2. hehehe.

OK la, untuk tak nak biar anda bersusah payah berteka teki, meh aku cerita ape dia ye.

masa aku sem 2 dulu, aku join 1 kelab kat poli ni. kelab kebudayaan taw. aku pun tak tau lah macam mana aku bole terTICK nak masuk kelab tu. yela, aku ni bukan berseni pun orangnye. aku pun masuk kelab ni sebab join cik rumate aku tu. hehehe. 

masa dah nak habis sem, kira untuk penutup la ni, kelab tu ade buat majlis sikit lah. bole lah jugak panggil majlis. haha. dalam majlis tu, kami2 ni semua kena buat persembahan! hahaha, nasib baik lah buat dalam kumpulan. so, ape lagi. group kami pun decide buat tarian. dalam tarian tu, kami selitkan 5 jenis tarian. so nak gila kuasa la ni. hahaha. *bialah  heheh*


unsur tarian yang kami masukkan adalah tarian melayu, cina, india, sabah sarawak, dan ape ye aku nak panggil tarian lagi 1 ni supaya anda rasa supan sikit. hah! tarian orang asli. *kalau macam kasar je bunyinye, sori ye*

ini air laici, aku beli rm1.50 kat pasar malam, haha. sebenarnye tak ade kene mengena pun. OK! serious hirda! hehehe
masa ni, aku sangat kaku + keras + blur. hehehe, dalam hati nak jerit! *aku tak reti menarii! *
ni dgn cik rumate :)

jangan gelak ye, aku turun belatih kerana terpaksa. ala, tawu lah aku selekey. ye, sila abaikan. hehe

 
ni masa hari nak betanding. hehehe. *ceh, betanding la sangat! hehehe *


video


ni video tarian tu, aku tak nak bgtaw aku menari tarian ape, kalau nak taw, sila klik PLAY. hehehe. gelak sikit2 bole, gelak banyak2 sgt, tak bole. hilang ilmu nanti taw.

tapi, hasil usaha gigih kami, kami dapat gold medal! hahaha, ade pulak gold medal. hehe, dapat num 1 la kiranye. ni hah! dapat benda bungkus pastik ni sorang satu taw! *guraw je :P *    

p/s : tapi serious ok, jangan gelakkan kami, kami tak reti menari. huhu.

p/s lagi : aku sangat tah ape2 dalam video tu. jangan tanya soal baju2 ye. aku di paksa

p/s yang paling last ( ni untuk member saya ye *kalau diorang baca*) : dalam ni ade cik teyn! hehehe. cik beluncas, awak takde dalam grup saya. so, xde gambar awak ye yunk. :)


Saturday, March 19, 2011

saya dapat P.F.F !

assalammualaikum.

aku menulis entry kali ni, kerana hati aku yang memaksanya. hehe. alaa, aku just nak syer je masalah aku yang baru aku peroleh secara free ni. tapi perlu di settle kan mengguna duit. *sakit ati kan*

nak dijadikan cerita, aku baru beli handphone ni. adoi! tak sampai satu hari aku pakai, dah rosak. aku rasa nak baling je. sebab tu la aku rasa lg better aku pakai hp biase je. bia lah tak ada mp3 dlm tu. janji aku bahagia! tak payah nak sakit hati macam ni. lepas text dgn call pn ok lah.

ni tadi hantar kedai, biasalah. sediakan lah duit penuh2 dalam poket ok. kalau tak, jangan harap lah nak ok benda tu. dah melayang-layang lagi duit aku. rasa nak bakor je! macam cerita kak limah tu, hehehe. dah la entry sebelum ni aku cerita pasal duit. ni nak kena keluar duit lagi.

p/s : malas letak pic hp tu, nanti aku rasa nak tampa muka skrin lappy aku, kesian lappy aku kan.

*P.F.F bermaksud PROBLEM FOR FREE. :p


Thursday, March 17, 2011

SEMUAnakDUIT!

assalammualaikum.
entry kali ni aku tulis dengan bertemankan curahan air mata. huwaaa. kenapa ye. sekarang ni semua bende nak main duit aje. hadoi. sakit! senak! benci! segalanye ada.

nak beli ni semua kena duit~

tak bole, tak ada! kena ada jugak!

kalau tak ada cecair magik ni, rambut aku boleh mengalahkan artis retro dulu.

macam mana kalau tak ada adik beradik ni semua? owh! hidup aku tak bererti! *sampai macm tu sekali ye.*

tak apa lah. aku jarang pakai bedak ni. hehe

alaa! ni pun tak boleh tak ada.

bende ni kalau buat muka kesian kat ibu and ejal, bole jugak dapat. tapi kalau selalu, segan lah aku! hahaha  



so, kesimpulannya. aku rasa habis LI ni, aku nak cari kerja. yang halal lagi masyuk. bole? hehehehe

Wednesday, March 16, 2011

Tsunami di Jepun menunjukkan kiamat makin HAMPIR

Bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianyamerupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah:

1. Zina bermaharajalela
2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
3. Bermaharajalela alat muzik.
4.Menghias masjid dan membanggakannya.
5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.
7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa.
8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda.
9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat.
12. Orang akan melakukan homoseksual.
13. Akan terdapat ramai anak luar nikah.
14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik
15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
16. Banyaknya berlaku gempa bumi.

Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur.

Jepun,11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi tsunami Jepun dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah menyebabkan kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter. 

Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomena 'Retrograde Motion' yang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir.

Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA.

Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat.

*p/s : artikel ini saya perolehi daripada seorang teman di facebook.


Tuesday, March 15, 2011

"SEMANIS KURMA" secara "LIVE"

assalammualaikum.
malam tadi ade join 1 ceramah agama sempena Maulidur Rasul area rumah aku. hah! sebelum tu aku nak tanya, anda tahu tak rancangan semanis kurma? ala, yang kat tv9 tu. tgk tak nih? hehehe. kalau tgk baguslah! mesti anda tahu kan siapa pengacara rancangan tu, tak lain tak bukan pasangan suami isteri iaitu USTAZ WAN AKASHAH dan USTAZAH SITI NORBAHYAH.


hah! gamba ni aku ambik dr google ye.. heheh :P

so, mereka dijemput menjadi penceramah malam td. ok lah. mcm dlm tv pn ade time aku tgk tu. hehehehe.

aku ingat nak syer sikit ape yang aku dengar dlm ceramah mlm td, tp masalahnya aku tak bawak buku nota pulak! tu lah, bersiap lama lagi, da tertinggal buku. so aku bole salin nota sikit2 dlm handphone aku jela.

antara yang dikupas mlm tadi adalah KEISTIMEWAAN NABI S.A.W :

  • nama baginda
  • wajah baginda
  • keturunan
  • ibdah
  • akhlak 

doa yang bagus kita amalkan, adalah doa NABI IBRAHIM :
   
      surah ibrahim ayat 40.

dan apa tah lagi, aku bukan taknak syer. masalahnye aku pn tak paham apa yang aku tulis dlm hp tu. dah berbelit dah hehehe. 

tp amalkan la ye surah ibrahim tu anak2 sekalian, mmg bagus. hehehe.

Monday, March 14, 2011

wah! i LIKE them!

assalammualaikum.
hye! hye! hye!
for entry kali ni, aku nak cerita pasal 1 k-pop artis ni. hehe. anda pernah dengar BIGBANG? kalau tataw, antara lagu meraka adalah beautiful hangover, tell me goodbye, n bla3 lah! aku pn tataw, hehe. sbb aku baru je dgr lagu mereka ni, tp best  lah. aku 1st time dgr pn dari blog hajar, cik peminat k-pop. hehe.

yang paling best tu, rupanya adik aku selalu bukak lagu tu kat umah lah! plus, kalau kat rumah tu, kami selalu bukak channel hitz.tv. kat situ kan ade lagu k-pop kan. haha, aku bole tak perasan akan adenye lagu tu sebelum ni, hehehe. so, aku haritu usha la blog cik hajar ni, tgk tutorial n aku dgr lagu "tell me goodbye" ni. e'eh, best lah lagu ni. dan bila aku da tgk video dia, baru aku taw yang aku penah tgk lagu ni tp x penah tgk sampai hbs. hehehe.


ni lagu tell me goodbye. eh! best babe. hehehe

Saturday, March 12, 2011

aku tak bodo !

assalammualaikum semua.
ok, kali ni aku nak cerita pasal result exam. 1st aku nak say sorry la ye kalau anda terasa bila baca entry kali ni, bukan ape ye, cuba anda perhatikan sekeliling. bila orang kata result exam kua je, semua berpusu-pusu kol kite. sampai bil telefon pn melambung. semata-mata nak tawu result exam anak orang. ok2! fine! itu aku ase normal lah. tp yang x normal tu, asal ko da taw result orang tu, ko nak ceramah dia n nak ngutuk dia pulak? adoi! bak kata kawan aku, "buat hal lah! ".



ok! so lepas tu, ade pulak yang mulot laser ni, nak cakap cam ni :


"awak ni mmg anak manje ke kat uma?" 
"mak bapak awak tak rotan ke kalau awak tak blaja?"
"awak tak skor subjek sains betul2. awak rugi."
and, bla.. bla.. bla.. sampai dia penat n rasa nak muntah!


aku lak ase nak jawab, sukati aku la. ko dulu exam dapat bape pulak? aku nak taw jgk!
naseb baik la "dia" yang selalu bg komen tu orang lg tua kan. so xpe2, aku diam je. 



tp kalau aku tanya jugak, mesti dia terdiam lalu menjawab, "aku dulu lain, sekarang kan dah senang nak belajar."

aku menci la!

kenapa ye ade sikap macam tu, maybe encik mulut laser ni ade anak yang bijaksana, cemerlang, gemilang, terbilang!

aku ni pulak, malas belajar! berangan je.


eleyh! tp xpe, aku nak tgk nanti anak encik mulut leser dapat berapa pulak. plus, dia ingat IT ni xde keje ke hah? sekarang semua nak IT taw. adakah dunia nak orang yang teror sains je? adoi! xbalance la camtu. hape lah! hah! aku nak tambah pengakuan berani mati kat sini ye, memang aku punye bahasa arab PMR dulu hancus, tapi sub lain semua, ok ye. memang aku tido je kelas arab tu orangeemoticon. aku xpaham cikgu tu aja, sbb aku tak minat. tp 8 lagi subjek yang aku ambk, ok. alhamdulilah semua ok. *bkn niat nak bangga diri ye*

lepas tu, masa spm pulak, aku lagi la kuat berangan time sub chem, fzik, bio, n add math. hahahaha. tp bila cikgu stat tanya, aku jd gegel! orangeemoticonhahahaha! lagipun sub tu mmg siyes ngantuk la orangeemoticon, penat aku tahan ngantuk taw. kalau aku paksa jgk diri aku nak blaja, aku ase mcm dunia da berpusing-pusing orangeemoticon. hehe, ehh! siyes lah!

so, kesimpulannya, tak payah la nak bangga2 sangat dengan result exam anda. sekarang ni, kalau anda teror hafal buku teks sains tulin form4 n form5 pn, tp kalau keje x taw nak buat, same je. 

ingat ye, jangan marah, sbb aku je yang kene bebel, aku pn manusia jgk, ade hati dan perasaan. ceh! hahaha 




Thursday, March 10, 2011

yes! aku mmg tak puas hati!

apa khabar pembaca yang ku sayangi.. *what? ayat nak muntah ke? ok2! fine. sory. hahahaha

hah! law tgk pd tajuk, mesti anda taw kan, aku tgah geram kat seSUMTIN ni, iye. mmg aku geram! n mmg aku xpuas hati.

kegeraman aku ni bermula malam td, bila aku on tv tepat pukul 9.30 mlm. ade 1 siaran kat tv chanel num 3 ni. cite dia sedey la, sbb dia memaparkan kisah n hidup orang yang susah. aku pn tangkap la sedey tgk orang tu. mmg aku kesian kat orang yang masuk tv tu mlm td.

tp, macam mana aku dpt rasa geram ni? ok, time akak pengacara tu ga sampaikan ayat2 sedey dia tu, tiba2 kan, aku dgr ade 1 baris ayat dia yang mcm kurang nak sedap lah. dia mcm menyamakan orang tu macam peminta sedekah. sori la kalau aku salah pendengaran ye. tp mmg siyes, aku dgr bnde tu mlm td. so, baik2 muka aku suci mcm ni , terus jd gini  . terkejut n terkedu aku dgr. mentang2 la org yang dia paparkan tu xde tv, xde umah. sedap2 je ey bole ckp. n plus, orang tu bkn peminta sedekah, dia keje sendiri ye. 

aku ni bkn ape, bg aku la kan, ayat dia tu mcm agak sensetif la wei! tu aku geram  nih! kan kita nak tolong orang tu. bg la ayat yang baik2 sikit. hahaha. dah2. tu je aku nak conteng2 harini ye. tata. 




















wei! aku blom publish lg ke? adoi! sgn nye!  jgn bgtaw org taw! 






Tuesday, March 8, 2011

aku & cik-cik rumate ku.

apa khabar pembaca-pembaca yang comel dan kacak !
meh nak tium sikit!       alamak, lupe nak berus gigi la pg td! hehehehe .. 


ok, kali ni aku nak bercerita kisah kawan. anda ada kawan? msti ade kan. so kali ni aku nak cerita pasal rumate-rumate aku. yg sorang ni, aku baru jd rumate dia sem lepas. so baru 1 sem la kitorang duk 1 bilik secara sah. hubungan kami rapat la jgk. chop2! jgn pk bkn2 ye. kami ni rapat sbb kami ni 1 kelas. masa sem 1 & 2 aku ade rumate lain. bkn la bermaksud aku x rapat gan rumate aku tu. tp maybe disebabkan kelas lain, lepas tu dia ambk kos lain, so tajuk yang nak diborakkan pn jd kurang menyengat lah. cewahhhh hehehehe. tp aku sayang taw rumate-rumate aku ni, ala, bukan rumit sgt pn nak sayang kat dorang ni.


so nak di jadikan cerita, meh aku kenalkan rumate aku ye.. 


yang atas ni la rumate2 aku. so yang kiri tu shima, rumate sem3. kanan lak fae, rumate sem 1 & 2.
*atas ni sesi perkenalan je.

ni lak aku nk kongsi pic aku gan fae. rumate aku yang 1st! 1st ever! sbb aku mmg xde rumate sblm ni, aku tkut nk masuk sekolah asrama. org kata byk antu!  aku takot!

ok! so skg aku nak stat cte pasal rumate aku lg 1 ye. ade sekali tu masa sem 2, aku gan shima n dua org mber aku ni telah terjoin kan diri masuk kem taw. kem pusat islam taw. so kami ni, nak kata jaat xjaat taw. siyes tak! haha. tapi x alim la, maksd nye bese2 je. ok done!


nak dijadikan cerita, bila g sana sumenye baik2 belaka! hehehe. sgn taw. ok aku pn terpaksa la control sikit supan2 aku tu. hehehe


so mcm2 la aktiviti yg ktorang masuk kat sana, termasuk la blakon. hahahaha. aku dpt watak lesbo masa tu. ok la, ni aku nk syer sikit pic aku gan shima time ktorang kat sana. kem tu kat area ganu jgk. *aku blaja kat ganu ye*


kami dalam bulatan tu, nmpk x kami buat ape? kami buat peace! adoi, segan nye aku. orang lain ne ade buat peace.


anak panah tu utk rumate sy, kali ni sy xteman dia buat peace, dia buat sorg2 je. hehe


hahaha, sekali lagi, peace ye. *lepas ni nk kne supan2 sikit.


nak makan pn, posing! peace. hehehehe. 


cer carik aku yang ne.. 
jumpa x?
ape? tengah? depan?
aku yang nunnnn blakang skali. hehehe
and sekali lg kami berPEACE di situ ye. hehehe
sebenarnye aku post ni, cz aku rindu kat rumate2 aku, da lama xjmpe. yela, tdo sme, mkn same, gosip same, jalan2 sme, mandi pun same jz blik air je lain2. huhuhuhu. k la! tq bce entry saya yang belit-belit ni ye.
tata :)