Thursday, April 28, 2011

HYE
lama betul dah tak post entry kat blog. so kali ni aku nak bebel2 sikit bole ke tak? OK, aku nak bebel lah. hehehe. kalau korang tak bagi pun aku nak jugak. eh, korang ade kenangan kan, so aku tibe2 ade idea nak tulis pasal zaman sekolah. bole?


jom teman aku mengINGAT kenangan zaman sekolah.

nama sekolah aku : smk seri menanti muar. 
tahun : 2004 hingga 2008

OK la, aku memng sekolah kat situ dari form 1 sampai la form 5. of cz la macam2 dah aku rasa dlm 5 tahun kat situ kan. 

masa form 4 or form 5 kot. hahaha. kat lab fizik. OK, i love fizik.

perhimpunan. rindu rasanye time2 cm ni. hehehe. port paling baek untuk siapkan homework & tiru buku member. tak lupa bole ushar dak2 laki yang yang aku bekenan.
best friend aku. heheh. sayang korang lah. jangan kamu komen2 gambar aku ya.

raya rumah cikgu. hehehehe. ramai2 datang serbu rumah cikgu. ni rumah cikgu sejarah aku. fav sub !
tapi tu semua kenangan dah. takde lagi baju sekolah dalam list aku. lagipun semua baju sekolah aku, adik aku dah ambek. sekarang ni semua dah ikut haluan masing2. ade kawan baru. ade hidup baru. pakwe baru, makwe baru. kan best kalau dapat ulang kejap je masa ni. kejap je..

kalau dulu berjumapa, topik yang keluar, selalunye pasal lelaki. tak pun pasal soalan periksa. hehehe. sekarang tajuk and topik perbualan pun dah berubah. topik lebih kepada sesuatu yang serious. tapi tak la bermaksud takde gelak ketawa langsung. cuma memang dah nampak kematangan kat situ. tapi tak la matang sangat. hehehehe

kadang2 kitorang ade la jugak keluar jalan2 sama. hehehe. 

beraya kat rumah cikgu fizik + add math. hahahaha. memang acara rutin kelas kami, setiap kali raya datang rumah cikgu ni.
hehehehe. dia garang gile OK. takut woooo. hehehehehe
pic latest aku dgn best friend aku. hehe. raya tahun lepas. kat rumah cikgu bio. hahaha. aku memang hampeh bab hafal hormon sub bio ni.

tapi dengan ada nya kenangan ni, juga persahabatan ni. ada lah juga hubungan dengan ini :
ejal ! 
hehehehe, tu je lah. tq baca sampai habis :)

 


Saturday, April 2, 2011

cik beluncas punye pasal :)

assalammualaikum.
pagi tadi bukak blog, ada la sorang akak comel ni dah tag aku  untuk jawab exam bertaip. alaaa, cam ne ni. kalau tak lulus, e'eh, over di situ ye. hehehe. ok la, atas keTAGkan *perkataan apekah?* beliau iaitu cik beluncas, aku jawab ye exam ni. hehe, nervous lah i !

1. apa benda yang paling penting dalah hidup anda?
  • selain duit, hp, lappy. aku pilih cotton bud. haha, kenapa ye? no komen, aku just suka cotton bud :P
2. benda terakhir yang anda beli guna duit anda sendiri?
  • seingat aku la ye, ni jujur ni. hm, aku beli ice krim semalam. hehe
3. di mana tempat perkahwinan anda, dan tema perkahwinan anda?
  • aku nak majlis kawen tu buat kat rumah je. sebab aku tengok akak abg aku kawen kat rumah tu, macam best je, aku nak la jugak. hehehehe. tema pulak ye, aku nak yang biasa2 je la jugak. mana mak andam rekomen kat aku and aku rasa aku berkenan, aku on je lah. heheh. *kawen berlandaskan mak andam, hehe*
4. adakah anda sedang bercinta?
  • hehehe, aku segan laaa!! agak2, haha. OK2! i sedang bercinta. hehe 
5. berapa lama anda akan mencintai pasangan anda?
  • selamanya insyaALLAH. 
6. antara mak dan ayah, mana anda lebih mesra?
  • ibu la of course! hehe
7. Namakan orang yang betul2 anda nak jumpa dalam hidup?
  •  Nabi Muhammad s.a.w 
  •  arwah ayah aku. *kalau la aku dapat jumpa ayah aku lagi, hmmm~* 
  •  penulis2 blog yang aku rasa kan karya dorang meletop2 and best giler. aku nak jugak rasanye jumpe dgn mereka ni. 
8. adakah anda membasuh baju anda sendiri
  • jawapan aku macam nak sama dgn cik beluncas, sbb kat poli mmg basuh sendiri. tapi kat rumah ibu aku yang basuh. hehe
9. pilih satu, peluk atau cium?
  • peluk lah. eh chop! cium lah! ehh!! tahlah, pening punya soalan. next!!!
*saya membayangkan ibu saya ye ketika menjawab soalan ini, eh! siyes lah! *

10. 8 lagu yang anda selalu dengar
  • beautiful hangover (bigbang)
  • tell me goodbye(bigbang)
  • for the rest of my life (maher zain)
  • kissing you (miranda cosgrove)
  • potential breakup song (aly and aj)
  • so yesterday (hillary duff)
  • mardy bum (arctic monkey)
  • we are the champions (queen)
  • november rain (guns n roses)

so tu je la ye yang dapat aku jawab dalam "exam" kali ni. hehehe. tq cik beluncas comel !


Thursday, March 31, 2011

kawan dan dialog

assalammualaikum.

aku takde kerja tadi, so aku pun adit la pic kat bawah ni, haha. aku busan!

sebenarnya tak ade ape pun, saje nak promote mber aku. hehehe. *dorang je takmau promote aku! huh*
so, tardaaa. heheh.
cik baju biru, wana
cik baju merah, fiza
cik tudung hitam, hirda
cik baju kuning, ima

cik kuat joget, beluncas
cik ahli silat, wani


hah! tu je la. the show is over. hehehehehe.




Thursday, March 24, 2011

dan bila aku berdansa. . . . .

assalammualaikum
kali ni aku nak post 1 bende yang aku rasa memang jadi kenangan bagi aku. tapi aku tak taw la nak kata ni kenangan indah atau kenangan memalukan atau ape2 je lah. tapi kalau aku ingat balik bende ni, aku bole ketawa sorang2. hehehe.

OK la, untuk tak nak biar anda bersusah payah berteka teki, meh aku cerita ape dia ye.

masa aku sem 2 dulu, aku join 1 kelab kat poli ni. kelab kebudayaan taw. aku pun tak tau lah macam mana aku bole terTICK nak masuk kelab tu. yela, aku ni bukan berseni pun orangnye. aku pun masuk kelab ni sebab join cik rumate aku tu. hehehe. 

masa dah nak habis sem, kira untuk penutup la ni, kelab tu ade buat majlis sikit lah. bole lah jugak panggil majlis. haha. dalam majlis tu, kami2 ni semua kena buat persembahan! hahaha, nasib baik lah buat dalam kumpulan. so, ape lagi. group kami pun decide buat tarian. dalam tarian tu, kami selitkan 5 jenis tarian. so nak gila kuasa la ni. hahaha. *bialah  heheh*


unsur tarian yang kami masukkan adalah tarian melayu, cina, india, sabah sarawak, dan ape ye aku nak panggil tarian lagi 1 ni supaya anda rasa supan sikit. hah! tarian orang asli. *kalau macam kasar je bunyinye, sori ye*

ini air laici, aku beli rm1.50 kat pasar malam, haha. sebenarnye tak ade kene mengena pun. OK! serious hirda! hehehe
masa ni, aku sangat kaku + keras + blur. hehehe, dalam hati nak jerit! *aku tak reti menarii! *
ni dgn cik rumate :)

jangan gelak ye, aku turun belatih kerana terpaksa. ala, tawu lah aku selekey. ye, sila abaikan. hehe

 
ni masa hari nak betanding. hehehe. *ceh, betanding la sangat! hehehe *


video


ni video tarian tu, aku tak nak bgtaw aku menari tarian ape, kalau nak taw, sila klik PLAY. hehehe. gelak sikit2 bole, gelak banyak2 sgt, tak bole. hilang ilmu nanti taw.

tapi, hasil usaha gigih kami, kami dapat gold medal! hahaha, ade pulak gold medal. hehe, dapat num 1 la kiranye. ni hah! dapat benda bungkus pastik ni sorang satu taw! *guraw je :P *    

p/s : tapi serious ok, jangan gelakkan kami, kami tak reti menari. huhu.

p/s lagi : aku sangat tah ape2 dalam video tu. jangan tanya soal baju2 ye. aku di paksa

p/s yang paling last ( ni untuk member saya ye *kalau diorang baca*) : dalam ni ade cik teyn! hehehe. cik beluncas, awak takde dalam grup saya. so, xde gambar awak ye yunk. :)


Saturday, March 19, 2011

saya dapat P.F.F !

assalammualaikum.

aku menulis entry kali ni, kerana hati aku yang memaksanya. hehe. alaa, aku just nak syer je masalah aku yang baru aku peroleh secara free ni. tapi perlu di settle kan mengguna duit. *sakit ati kan*

nak dijadikan cerita, aku baru beli handphone ni. adoi! tak sampai satu hari aku pakai, dah rosak. aku rasa nak baling je. sebab tu la aku rasa lg better aku pakai hp biase je. bia lah tak ada mp3 dlm tu. janji aku bahagia! tak payah nak sakit hati macam ni. lepas text dgn call pn ok lah.

ni tadi hantar kedai, biasalah. sediakan lah duit penuh2 dalam poket ok. kalau tak, jangan harap lah nak ok benda tu. dah melayang-layang lagi duit aku. rasa nak bakor je! macam cerita kak limah tu, hehehe. dah la entry sebelum ni aku cerita pasal duit. ni nak kena keluar duit lagi.

p/s : malas letak pic hp tu, nanti aku rasa nak tampa muka skrin lappy aku, kesian lappy aku kan.

*P.F.F bermaksud PROBLEM FOR FREE. :p